Ce este un certificat SSL?

Certificatele SSL sunt mici fișiere de date care leagă digital o cheie de criptare la detaliile unei organizații. Atunci când este instalat pe un server web, acesta activează lacătul și protocolul HTTPS și permite conexiuni securizate de la un server web la un browser. În mod obișnuit, SSL este utilizat pentru securizarea tranzactiilor cu card de credit, transfer de date și datele de conectare, iar mai recent,  a devinit obligatoriu pentru securizarea navigarii pe site-uri de social media.

Certificatele SSL  leagă împreună:

Un nume de domeniu, nume de server sau nume de gazdă.

O identitate organizațională (adică numele companiei) și locație.

O organizație trebuie să instaleze certificatul SSL pe server-ul său web pentru a iniția o sesiune securizată cu browsere.  Odată ce o conexiune securizată este stabilită, tot traficul web între serverul web și browser-ul web va fi securizat. certificate-ssl

În cazul în care un certificat este instalat cu succes pe server, protocolul de aplicație (de asemenea, cunoscut sub numele de HTTP), se va schimba la HTTPs, unde „S” reprezintă „sigure”.  În funcție de tipul de certificat achiziționați și browser-ul de navigare pe internet ,  browser-ul va afișa un lacăt sau bara verde atunci când vizitați un site Web care are un certificat SSL instalat

Cum funcționează un certificat SSL?

Certificatele SSL folosesc ceva numit criptare cu cheie publică.

Acest tip special de criptografiei este reprezentat de șiruri lungi de numere generate aleatoriu.  Unul dintre ele este numit  cheie privată și unul este numit  cheie publică si este emisa pentru serverul dumneavoastră,  disponibilă în domeniul public. Aceasta poate fi folosită pentru a cripta orice mesaj.

De ce am nevoie de un certificat SSL?

Certificatele SSL protejează informațiile sensibile, cum ar fi informațiile despre cardul  de credit, nume de utilizator, parole etc.

De asemenea:

Păstrează datele sigure între servere

Crește pozitia dvs. în clasamentul  Google.

Construiește / Îmbunătățește încredere pentru clienți

Îmbunătățește ratele de conversie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *